Om oss

Vi som bor på W-Gård är Katrin (född 1964) och Raino (född 1957) Willberg med våra ca 15 hästar, 3 isländska fårhundar och 3 katter. Vi startade vårt gemensamma företag 2006 när vi flyttade till vår gård i Tostared. Tostared är beläget ca 25 km sydost om Kungsbacka, ca 50 km söder om Göteborg.

 

Katrin började rida som 3-åring och har ridit sedan dess. Har tidigare haft både ponny och halvblod, tränat i många år för instruktörer och tävlat på islandshäst samt även gett privatlektioner i många år. Katrin har haft egna hästar sedan 17 års ålder och upptäckte 1985 islandshästen. Det är Katrin som rider in och tränar hästarna på gården.

 

Raino har ridit i ca 20 år och skaffade egen häst när han träffade Katrin. Då blev det naturliga valet islandshäst och sedan dess är det bara denna ras som gäller. Raino jobbar mycket med de föl som föds här och sköter om allt som behövs göras på gården.

 

Vi jobbar mycket för att de ston som betäcks här sommartid ska bli dräktiga och få en fin upplevelse. Vi är mycket måna om att våra kunder ska känna sig trygga när de lämnar sitt sto här hos oss. Vi kontrollerar alla hästar minst 1 gång/dag och anpassar betäckningsmetod efter önskemål.

 

Vi är mycket noga med lynnet och ridbarhet i våra avelshingstar och ston. Det är viktigt att avkommorna blir lättridna, samarbetsvilliga, friska och det prioriterar vi högre än BLUP.